Alig 500 év, és az utolsó magyar is eltűnik a glóbuszról egy, a világ népességének adataival foglalkozó portál becslései szerint. Persze ezen változtathatunk!

2013. november 6., szerda in , , , by



Szomorú tény: ha ilyen ütemben csökkenne tovább Magyarország népessége, 487 év múlva az egész lakosság eltűnne a Föld színéről - legalábbis a GeoHive.com szerint. A portálon egzakt adatokat találunk a Föld népességéről, országokra lebontva.

Nem csak az olvasható ki a számokból, hogy jelenleg mekkora az egyes országok népessége, hanem az is, hogy napról napra mennyivel nő vagy éppen csökken a lélekszámuk. Ez alapján pedig könnyen kiszámolható, hogy ha nem változna semmi, a jövőben mennyi lakosa lenne az egyes államoknak. 




Magyarország népsűrűsége

Sajnos Magyarország abba a csoportba tartozik, ahol a népesség csökken. Jelenleg hazánk a népesség számát tekintve a 89. a világon, 9.947.771 lakossal. Ez a szám naponta 56-tal csökken, így kb. 486 év alatt teljesen elfogynánk, ha nem változtatnánk a trenden. Persze, van olyan ország, amelyik nálunk is rosszabb helyzetben van.

Oroszország népessége például naponta 832 fővel csökken, ám hatalmas lélekszáma miatt a lakosság arányához mérten ez közel sem jelent olyan rossz helyzetet, mint például Bulgáriában vagy Moldovában.

Az országokról részletes adatokat is előhívhattok - Magyarországról például IDE KATTINTVA: 

http://www.geohive.com/cntry/hungary.aspx

Itt többek között részletesen megnézhetitek a népszámlálások adatait, megyékre és nagyobb városokra, sőt, még a főváros kerületeire és járásokra lebontva is.



A magyar nyelv elterjedése 




A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az derül ki, hogy 2013 első nyolc hónapjában 57.895 gyermek született Magyarországon. Ez 3,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A 84.441 halálozás pedig 4,1 százalékos csökkenést jelent a 2012. január–augusztusi időszakhoz képest. A természetes fogyás így 26.546 fő volt, 1478-cal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

És a másik oldal: a Föld legnépesebb állama jelenleg Kína 1.388.460.283 lakossal, mögötte India következik, 1.257.477.827 fővel. Viszont míg Kínában "csak" 23.966 fővel nő a népesség naponta, Indiában ugyanez a szám 42.367. Ha minden így folytatódik, 2050-re egyértelműen India lesz a világ legnépesebb országa, 1,62 milliárd lakossal a portál becslései szerint. Ha pedig azt nézzük, hogy az ország lakosságához képest hol a legnagyobb a növekedés, akkor Omán a győztes: 3,7 millió lakosa évente 7,89 százalékkal bővül.

Mindez persze csak számmisztika, hiszen a népességfogyás vagy növekedés üteme időről-időről változik, és sok tényező függvénye. De fontos figyelmeztetés, ami egyértelműen láthatóvá teszi, mennyire fontos a család, méghozzá a minél nagyobb család.



Megosztás

Alig 500 év, és az utolsó magyar is eltűnik a glóbuszról egy, a világ népességének adataival foglalkozó portál becslései szerint. Persze ezen változtathatunk!



Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás