Az Alföldön akár 100 km/órás szél is jöhet. Vasárnap is folytatódik a rossz idő.

2014. március 15., szombat in , , by

Egyre több járásban, és Budapesten is már narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben a várható viharos szél miatt. Ezeken a területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

Már az ország északi felében narancssárga riasztás, s emellett az ország jelentős területén elsőfokú riasztás van érvényben.

16:15 - 97 km/h-ig pörgette a Széchenyi-hegyen a szélmérőt egy újabb lökés. A Hármashatár-hegyen 70 km/h-s volt eddig a legerősebb szél. Budán már esik az eső.

14:57 - Szinte percre pontosan, délután 3-ra megérkeztek a fővárosba a nagy széllökések. 109 km/h-t mért az Időkép a Széchenyi hegyen!

Itt tart most a front:Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott - szombat éjfélig szóló - veszélyjelzése szerint másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.


Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben is 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések lehetnek.


A meteorológiai szolgálat azt írta: délután 4 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél. Az utóbbi térségben a 100 kilométer/órát is megközelíthetik a legerősebb széllökések.

Este 7 óra körül a szél mindenütt mérséklődik, ekkor már inkább csak az ország déli harmadán lehetnek az óránkénti 70 kilométeres erősséget elérő lökések. Vasárnap viszont a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé viharossá fokozódhat a szél. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is - írta a meteorológiai szolgálat.


A viharos szél felszaggatta a debreceni Református Nagytemplom körüli állványzat fóliáját szombaton, a balesetveszély miatt a tűzoltók megkezdték a fólia bontását - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Madai Petra tájékoztatása szerint a tűzoltók egy létrás és egy hagyományos járművel érkeztek a helyszínre.

Nyolc tűzoltó megkezdte a megtépázott fólia bontását. Az állványzatban nem tett kárt a viharos erejű szél.

Ha hasznos volt ez az infó, oszd meg másokkal is!

Megosztás

Az Alföldön akár 100 km/órás szél is jöhet. Vasárnap is folytatódik a rossz idő.Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás