Az egész világ kutatja, keresi, egy rejtély az eltűnt repülőgép esete! Íme 6 rettenetesen furcsa tény az eltűnt géppel kapcsolatban!

2014. március 12., szerda in , , by

Van jópár meglepő dolog, melyet nem mondtak el az eltűnt maláji légitársaság gépéről, ami csak egyszerűen eltűnt 239 utassal a fedélzetén. Mindenki értetlenül áll a történtek előtt, senki nem tudja, hol lehet a gép.   





Hamis útlevelek, robbantás, Interpol-nyomozás, felelőtlen útlevél-ellenőrzők. Rejtélyes körülmények között tűnt el a Malaysia Airlines repülőgépe szombat hajnalban sokak szerint visszafordulhatott, de egy biztos: az eddigi keresés hiábavalónak bizonyult. A katasztrófa mindenképpen gyorsan, hirtelen történt, és a pilótának minden bizonnyal ezért nem volt ideje vészjelzést leadnia. A gép utáni kutatást kiterjesztették, a keresés fókuszába a Maláj-félsziget nyugati oldala került. A járaton 239-en voltak, köztük 154-en kínaiak.
Kiterjesztették az eltűnt Boeing 777-es utasszállító repülőgép utáni kutatást, s a keresés fókuszába most a Maláj-félsziget nyugati oldala került - közölte kedden a malajziai légitársaság.
A délkelet-ázsiai ország ellenkező oldaláról és egy jóval délebbre eső térségről van szó, mint ahol eddig keresték - eredménytelenül - a fedélzetén 239 emberrel szombaton eltűnt, Pekingbe tartó járatot.
A Malaysian Airlines közleménye szerint a gép roncsait most már nemcsak az előírt repülési útvonal mentén keresik.

"A figyelem középpontjába a Maláj-félsziget nyugati oldalán Malaka-szoros került", miután a feltételezések szerint a gép pilótái megpróbálhattak visszatérni Kuala Lumpur repülőterére, Subangba - áll a a közleményben.
A vietnami hadsereg vezérkari főnökének helyettese közben közölte: parancsot adott arra, hogy mentőalakulataik terjesszék ki az eltűnt repülőgép utáni szárazföldi kutatást északi irányban, egészen az ország Laosszal és Kambodzsával közös, hármas határáig.
A két bejelentés jól tükrözi, hogy a hatóságok előtt mekkora feladatként tornyosul az egyelőre támpontok nélküli kutatás a radarképernyőkről vészjelzés nélkül eltűnt utasszállító gép után.




Nem mentőcsónakot találtak: Egy mohával benőtt kábeles doboz volt a vízben

Egy narancssárga tárgyat észlelt a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája hétfőn a Dél-kínai-tengeren, amely felett eltűnt a Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe, ezért a haditengerészet két légi járművet vezényelt a helyszínre - közölte a vietnami légierő egyik parancsnoka a Hszinhua kínai hírügynökséggel.

Elképzelhetőnek tartották, hogy az észlelt tárgy az eltűnt repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre délnyugatra észlelte a tárgyat. A haditengerészet egy Mi 171 típusú helikoptert és egy DHC6 típusú hidroplánt vezényelt a helyszínre a dél-vietnami Phu Quoc szigetről, ahol a kutató-mentő műveletet irányítják - mondta Tran Vang Quang, aki a szóban forgó Mi 171-es pilótája. A helikopter 1 óra 20 perc alatt ér a helyszínre.
Vietnamot Malajzia értesítette, hogy egy pilótája látott a tengeren egy tárgyat amely lehet a Boeing 777-es mentőcsónakja. A vietnami tengeri rendőrség ezután ellenőrizte az információt, és számolt be a narancssárga tárgyról.
A gép ajtaját találhatták meg
Az eltűnt malajziai utasszállító után kutató egyik vietnami repülőgép észlelt valamit a tengerben, ami a lezuhant Boeing 777-es gép ajtaja lehet - közölték hivatalos forrásból vasárnap. A helyszínre kutatóhajókat küldtek. Közben nyugtalanító kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, miképp juthatott fel két utas lopott útlevelekkel a szerencsétlenül járt gépre.



Az Interpol megerősítette, hogy tudtak az ellopott két útlevélről - amelyet egy osztrák és egy olasz állampolgártól loptak el Thaiföldön -, de azokkal kapcsolatban a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító eltűnéséig egyetlen hatóság sem végzett ellenőrzést hatalmas adatbázisukban.
Ronald Noble, a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet (Interpol) főtitkára elmondta, hogy évek óta újra és újra figyelmeztetnek arra, hogy "alig maroknyi ország" végez rendszeres ellenőrzéseket az eltűnt úti okmányokat nyilvántartó globális adatbázisukban. Noble szemrehányást tett a hatóságoknak, hogy "kivárják míg tragédia történik, s csak olyankor hoznak alaposabb biztonsági intézkedéseket a határokon és a repülőtéri beszállókapuknál".
Több mint másfél nappal a malajziai légitársaság MH 370-es járatának eltűnése után az utasszállító gép roncsainak még egyetlen darabját sem találták meg, s továbbra is rejtély, mi történhetett a Boeing 777-essel az eltűnése előtti percekben.




Megosztás

Az egész világ kutatja, keresi, egy rejtély az eltűnt repülőgép esete! Íme 6 rettenetesen furcsa tény az eltűnt géppel kapcsolatban!



Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás