Örökre elaludt Beni, Mátyásföld kedvence!-12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus!

2014. március 13., csütörtök in , , by

12 évig várta halott gazdáját Beni a hűséges kutya, ma reggel követte őt. A helyiek tájékoztatása szerint csütörtök reggel örökre elaludt Beni, Mátyásföld leghíresebb és leghűségesebb kutyája .


Beni a XVI kerületi Jókai-lakótelepen élt több mint tíz évig kóbor kutyaként, miután idős gazdája elhunyt, őt pedig elzavarták otthonából. Beni azonban nem tágított a környékről, hűségesen várta vissza szeretett gazdáját.



A négy lábon járó hűség megmozdította Mátyásföld lakóit , ma örökre megpihent.

A helyiek idővel megszokták és megszerették a kutyát, gondozták, etették folyamatosan, még az állatorvos is ingyen vizsgálta meg, de befogadni nem lehetett, mert a kutya mindig visszament oda, ahol egykor élt.
Az idős Benit - a lakók kérésére - két évvel ezelőtt örökbe fogadta a kerületi önkormányzat. Beni immáron a 12 éve elveszett gazdája mellett pihen. Mivel hivatalosan kóbor kutyának minősült, a kutyabefogók újra meg újra megpróbálták begyűjteni. Beni azonban állandóan túljárt az eszükön, ezért egy idő után már nemcsak kötelességből, de dühből is üldözték. "Volt, hogy két kocsival eredtek nyomába, hálót feszítettek ki, hurokkal kergették, az utcabeliek meg az ablakokból kiabáltak: Beni, fuss, Beni, fuss. És Beni, pontosan értve a figyelmeztetést, a bolondját járatta a sintérekkel". Egy ilyen hajsza végén a kutya már majdnem hurokba került, de egy környékbeli asszony menekítette meg Benit, és a rendőrrel fenyegetőző hatósági embereket azzal küldte el, hogy kimondta: "a kutya az enyém". Beninek azóta már chipje is van, amely menlevélként igazolja, hogy ő "önkormányzati kutya".
Mindmáig nehezen tűri, ha bezárják. Még mindig gazdiját várja, és attól fél, ha végre felbukkanna a cukrász, nem tud majd hozzá rohanni.

A négy lábon járó hűség megmozdította Mátyásföld lakóit, útja ma véget ért.

Sajnos gyakran szörnyűségek történnek a gazdi halála után magányosan kóborló kutyákkal.
Mátyásföldön szerencsésen végződött egy rendkívül hűséges kutya már több mint egy évtizede tartó kálváriája.

Beni gazdája, egy cukrászmester 12 évvel ezelőtt halt meg. Csak a kutyája maradt utána, és az üres ház. Beni ragaszkodott volna a helyhez, ahol azóta is gazdáját várja, de elűzték.

Ha Beni ezután farkát behúzva elsompolyog, története egy lenne a sajnos gyakorta tragikus kutyaéletek közül. Csakhogy ez a kutya nem tágított. Nap közben a környéken kóborolt, általában gyalog, de olykor a buszozást is megkockáztatta. Mindenki megismerte Mátyásföldön, Sashalmon, Nagyiccén, Cinkotán. Az elhunyt cukrász házának környékén lakók pedig meghatottan figyelték Beni szenvedését és kitartását - és mára kialakult az a helyi közösség, amely örökbe fogadta. Egy helyi állatorvos felügyeli az öreg kutya állapotát, a lakók vacsorát, gyógyszert, éjszakai menedéket adnak neki.

Megosztás

Örökre elaludt Beni, Mátyásföld kedvence!-12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus!



Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás