RABSZOLGAKÉNT TARTOTTA ANYJA A VALÓDI HAMUPIPŐKÉT

2014. március 12., szerda in , , by

Születésétől kezdve azt vágta lánya fejéhez, hogy csak a családi pótlék miatt hozta világra. Édesanyja valódi cselédként tartotta, ha pedig egy porszemet elvétett, megverte, miközben másik két gyerekével igazi anyaként bánt. A most 35 éves nő ennek ellenére mindig csak arra vágyott, hogy aki annyi szenvedést okozott neki, egyszer megszeresse.
Az Erdingtonban élő Collette Elliott nagyon kevés olyan pillanatra emlékszik, amikor szeretettel a szívében érintette meg édesanyját. Azt viszont pontosan tudja, mikor történt ilyen utoljára: amikor elbúcsúzott tőle a ravatalánál.



Megmagyarázni ugyan ezt sem tudja, hiszen Maureen Batchelor születésétől fogva úgy kezelte őt, mintha nem is a saját gyermeke lenne. Semmiféle anyai érzelmet nem mutatott lánya iránt, nem is csoda, hogy a Mirror a “valódi Hamupipőke-sztoriként” hivatkozik a megrázó történetre.
Anyja megalázta és furcsa neveket adott neki, gyakran pedig azt mondta, csak a családi pótlék miatt hozta őt a világra. Szabályosan szolgaként kezelte, szinte csak a szobájában kuporoghatott, a fürdőszobát nem is használhatta.

Collette Elliott bejárónőként is funkcionált saját családjában. Ha egy porszemet is elnézett, vagy rossz helyre tett egy párnát, anyja irgalmatlanul megverte. Testvéreivel közben viszont a legnagyobb gyengédséggel bánt. “Az érzelmi terror miatt ilyenkor azt érzed, hogy te vagy az, aki mindent rosszul csinál, és nem olyan gyereke vagy az anyádnak, mint amilyennek lenned kéne” - mesélt érzéseiről a most 35 éves nő, aki bevallotta, a sok megaláztatás ellenére is mindig csak annyit szeretett volna, hogy anyja szeresse őt."



“Annak ellenére vágytam a szeretetére, hogy ő sosem szeretett. Sosem ünnepeltük meg például a szülinapomat. Engem sosem vitt magával sehova, miközben a bátyámat és a nővéremet mondjuk egy McDonalds-os kajálással lepte meg.”

Felfoghatatlan, de Angliában egy gyermek lelki bántalmazása nem számít bűncselekménynek, csak az, ha egy szülő fizikailag hanyagolja el gyermekét - éhezteti, nem ad neki ruhát, stb. A liberális demokrata Mark Williams pont emiatt próbál meg minden követ megmozgatni, és ha második rostán is sikerrel jár, a rendőröknek joguk lesz az ilyen esetekben beavatkozni a család életébe.

 “A lelki sebek nem gyógyulnak. Csak azért, mert kívülről nem látszanak, nem jelenti azt, hogy nincsenek is ott. Mielőtt anya meghalt, próbáltam a hatóságokhoz fordulni, de azt mondták, nem tudnak mit tenni. Ez szörnyű.” Collette négyéves kora előtt egyébként élt egy daraig nevelőszülőknél, mert édesanyja prostituált volt, és sokszor magára hagyta. Miután viszont betöltötte negyedik életévét, valamiért visszahelyezték édesanyjához. Természetesen nem sokra emlékszik azokból az időkből, de néhány emlék még megmaradt abból, milyen egy normális családban élni. Hétvégente mindig együtt filmeztek, kedvence az E.T., a földönkívüli volt.

Lehet, hogy a lelki sebek sosem gyógyulnak be, de a valódi Hamupipőke mindent megtett azért, hogy szörnyű gyerekkora után megpróbáljon normális életet élni. Ma már négy gyermek büszke édesanyja, akiket mind ugyanúgy szeret. 

Megosztás

RABSZOLGAKÉNT TARTOTTA ANYJA A VALÓDI HAMUPIPŐKÉT



Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás